Boule är en urgammal, rolig och billig sport som passar alla.

Boule är ett av de otaliga spel som såg dagens ljus redan under Antiken. Ett motionsspel som inte kräver toppfysik. En sport som är mer social än de flesta.   

För många är bouletävlingar ett spännande inslag i tillvaron. Men alla tycker inte att tävlingar är det viktigaste. Många, de flesta kanske, möts för att få lite motion och spela några partier med vänner och bekanta. Det är också en av poängerna med Falkenbergs Bouleallians, att erbjuda likasinnade ett par timmars trevlig samvaro, en pratstund i pausen i vårt kafé, en spelomgång till om man så vill. 

Boule är en billig och lättillgänglig sport, även för äldre. Den roar från första dagen men man blir aldrig fullärd. Ju mer man lär sig av teknik och taktik, ju mer vill man kunna. Och ju duktigare man blir, ju nöjdare - och ödmjukare - känner man sig. 

Prova på

Du som vill pröva boule eller kanske redan är boulespelare, hör av dig till någon av klubbarna eller till någon i Alliansens styrelse. Du kan också klicka här för att se vad som gäller för att bli medlem >>>.