Alliansens seriespel

Alliansens seriespel pågår året runt, maj-september utomhus och oktober-april inomhus.

TB för Falkenbergsalliansens seriespel sommaren 2024

Seriespelet sker med 16 lag uppdelade på två serier (serie 1 och 2) under totalt 14 matchdagar och med följande starttider:
Serie 1 startar kl. 08:30
Serie 2 startar kl. 09:00
 
För spelare som representerar lag från Falkenbergs Bouleallians gäller följande: Spelaren skall vara medlem i den lokala klubben vederbörande spelar för, vara medlem i alliansen samt ha betalat alliansens spelavgift.
Spelregler:
Svenska bouleförbundets regler gäller generellt för seriespelet. Nedanstående lokala bestämmelser gäller:
 
Om lillen flyttas mer än en tänkt bana i sidled – eller förflyttas in på bana som används för ett annat möte – är den ”död”.
 
Samtliga matcher börjar på noll och går till 13, dock med undantaget att när tre matcher i en omgång har färdigspelats, ”blåses den 4:e matchen av” och då gäller pågående och en omgång till.
Om resultatet blir lika spelas särspel med ett klot för varje spelare. Om lillen går död under särspelet räknas omgången som spelad och det lag som har klot kvar får poängen. Har båda lagen klot kvar sker nytt särspel.
 
Träningskast får endast göras före start dock får reserver göra träningskast mellan matcher. Träningskast skall alltid ske med försiktighet och träningsskott får inte förekomma, om det pågår matchspel på angränsande bana.
 
Ett lag består av fyra dubbelpar samt två reserver. Reserverna kan vid behov bytas in en gång. Om spelare ersätts av reserv och någon av spelarna – av rimligt skäl – inte kan fortsätta spelet får utbytt spelare återgå till spelet. Detta förutsatt att båda lagens ledare ger sitt medgivande.
 
Om två spelare har en fullgod motivering för att inte kunna spela alla fyra matcherna i seriespelet, kan dessa två utgöra en spelare i laget. Dispens söks hos seriekommittén. Blankett kan laddas ner här eller via länk nederst på denna sida. >>
 
Om ett lag inte kan ställa upp med full bemanning kan laget spela med reducerad bemanning och acceptera den försvagning detta innebär. Lag som inte får någon motståndare vinner mötet med 10-6.
 
Hemmalagen drar, sina respektive, banor efter avslutat seriespel.
 
”Hemmalagets” lagledare ansvararar för att matchresultatet noteras på anslagstavlan och meddelas via SMS till 070-341 35 74.